به گزارش پایگاه خبرتجاری؛ مواجهه با ویروس «کرونا» به عنوان یک پدیده جهانی، همه بخشهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جهان را تحت تاثیر قرار داده است. برنامهریزی و اتخاذ روشهای مختلف از سوی همه حکومتها با اولویت حفظ سلامت و جان مردم، رسیدگی و حفظ اقتصاد کشور نیز بوده است.
نظام بانکی در این شرایط دشوار، نقشی تعیین کنندهای دارد و هر ایرانی دلسوز نسبت به آینده کشور به نقش موثر نظام بانکی در اقتصاد کشور و حل مشکلات مردم معترف و آگاه است.
اما آنچه که در این بین از اهمیتی ویژه برخوردار است، عزم همگانی و ملی برای مقابله با چالشهای موجود ناشی از تحریم و شیوع کرونا است تا بتوانیم از محاصره اقتصادی کامل به سلامت خارج شویم.
کاهش بودجه دغدغهای که مدیریت میشود
یکی از مهمترین دغدغههای اقتصاددانان این است که دولت ممکن است در چنین شرایطی که با کسری بودجه مواجه میشود، هر چند که مشکلاتی در این زمینه برای بخش اقتصاد کشور ایجاد شد؛ اما یکی از مهمترین راهکارهای دولت برای جبران کسری بودجه را انتشار اوراق مالی بود که در این مسیر توسط دولت انجام شد.
کمک «بانکها» به توسعه صادرات غیرنفتی در سال جاری، شاخصی به شمار میآید که نقش عمدهای در مواجهه کشور با مشکلات پیش رو داشت.
واگذاری تسهیلات به پروژههای عمرانی و صنعتی در بسیاری از موارد باعث شد تا بسیاری از پروژههای نیمه کاره و یا جدید به مرحله بهرهبرداری برسد.
سال گذشته با همراهی و همکاری خوب بانکهای عامل، برنامه حمایت از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط به شکل مناسبی انجام شد به گونهای که تعداد واحدهای تولیدی که مورد حمایت قرار گرفتند از تعدادی که در برنامهها پیش بینی شده بود، بیشتر شد.
دولت با توجه به اهمیت تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی برای تحقق جهش تولید از بانکهای عامل خواست اجازه ندهند واحدهای تولیدی به خاطر کمبود سرمایه درگردش متوقف شوند.
سال گذشته با توافقی که با رییس کل بانک مرکزی انجام شد، مقرر شد ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی پیشران تعلق گیرد چرا که این واحدها نقش لوکوموتیو دارند و میتوانند رشتههای صنعتی مختلف را به دنبال خود به حرکت درآورند.
نماینده مجلس: ارائه قانون جامع جهت تقویت حضور بانکها در پروژهها
«سید غنی نظری خانقاه»، کمیسیون اقتصادی مجلس، قانون جامعی را در باره حمایت از تقویت حضور بانکها در طرحها در دستور کار قرار خواهد داد.
وی افزود :عملیاتی شدن بسیاری از پروژههای عمرانی و صنعتی کشور با حمایت بانکها و سرمایهگذاری آنها صورت گرفته و شعار «رونق و جهش تولید» را محقق میسازد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی: تامین مالی بانکها در حوزه تولید ارزشمند است
«سید غنی نظری خانقاه» عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی در پاسخ به این سوال که تا چه حد موسسههای اعتباری و مالی، میتوانند به اجرای پروژهها در سراسر کشور کمک کنند؟ گفت: تامین مالی بانکها در پروژهها از مطلوبیت برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه بانکها بنگاه داری نیست، اظهارداشت: در ارتباط با وظایف بانکها باید گفت که وظایف بانکها، بنگاهداری نیست، بلکه تامین مالی است و این امر مانند اجرای طرحهای حوزههای مذکور، از ارزش خوبی برخودار میباشد.
وی سهیم شدن بانکها در این طرحها را سیاستی برد – برد ذکر و خاطرنشان کرد: تامین مالی هم اگر در حوزه تولید باشد هم باعث مدیریت نقدینگی میشود و هم اینکه بانکها به نحوی از انحاء سود میکنند به بیانی برای بانکها، سودآوری به همراه دارد اگر به سمت تولید برود.
او افزود: بانکها و موسسات مالی و اعتباری باید به تأمین مالی تولیدکنندگان بپردازند و آن را در دستور کار خود قرار دهند یا تامین مالی پروژههای کلان را در نظر داشته باشند و در نهایت به تامین مالی پروژههای عمرانی کشور همت ورزند چرا که با انجام این گونه اقدامات به آبادانی و حل مشکلات کشور کمک میکند و هم اینکه برای بانکها و موسسات مالی و اعتباری سودآوری را به دنبال خواهد داشت.
نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس عنوان کرد: به بیانی دیگر بانکها به جای دلالی و بنگاهداری و همچنین خرید و فروش زمین و سکه و طلا، به سمت تامین مالی پروژهها در کشور بروند و به این گونه حوزهها وارد شوند.
نظری در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان بانکها را در این پروسه مورد تشویق قرار داد، تاکید کرد: در واقع هر بانکی وارد عرصه حمایت از پروژههای تولیدی شود حتما مورد تشویق قرار گیرد.
او در پاسخ به این سوال که آیا کمیسیون اقتصادی مجلس برای تشویق بانکها به حمایت از پروژههای تولیدی در کشور، برنامهای دارد؟ تصریح کرد: یقینا مجلس برنامه دارد به بیانی دیگر کمیسیون اقتصادی مجلس، قانون جامعی را در این باره در دستور کار قرار خواهد داد.