به گزارش خبرتجاری، با تکیه بر دانش متخصصان ایرانی تواستهایم در تولید تجهیزات آشپزخانه صنعتی گامی بزرگ برداریم و به خودکفایی برسیم تا تمامی محصولات مورد نیاز آشپزخانه رستورانها، فست فودها، قنادیها و سایر آشپزخانههای صنعتی را توسط کارخانههایی ایرانی از صفر تا صد تامین کنیم و به بازارهای داخلی و جهانی با بهترین کیفیت ارائه دهیم.
یکی از برترین کارخانههای تولیدکننده تجهیزات آشپزخانه صنعتی، روماک تجهیز است که از قدیمی ترینهاست. این کارخانه از سال ۱۳۸۵ شروع به فعالیت حرفهای در این صنعت کرده است. نوآوری در محصولات این برند و تلاش بی وقفه متخصصان این کارخانه برای بهبود کیفیت محصولات، سبب شده است تا به رقیبی جدی برای محصولات خارجی به حساب بیایند و سهم بزرگی از مسیر خودکفایی کشور در این صنعت را داشته باشند.
یکی از دلایل اصلی موفقیت هر آشپزخانه صنعتی، تجهیزات آن است. امروز تولیدکنندگان ایرانی در این صنعت فعل توانستن را صرف کردهاند و تمامی تجهیزات مورد نیاز را با کیفیت و قیمتی رقابتی با محصولات خارجی در سه دسته بندی اصلی (تجهیزات رستوران، تجهیزات فست فود و تجهیزات قنادی) تولید میکنند.
تجهیزات رستوران: قلب هر رستورانی، آشپزخانه آن است که با تجهیزاتش میتپد. کیفیت این تجهیزات میتواند روی کیفیت و سلامت غذا تاثیر مستقیم بگذارد و باعث کیفیت بد یا خوب غذا شود. یکی از فاکتورهای کیفیت، ضمانت و خدمات پس از فروش محصولات است که همیشه یکی از دغدغههای اصلی خریداران بوده.
تا در صورت به وجود آمدن مشکل، نیاز به پرداخت هزینه نداشته باشند و یا قطعات این دستگاهها به راحتی برای تعمیر یافت شود تا نیاز به خرید مجدد آن دستگاه و صرف هزینههای گزاف نباشد.
در تجهیزات آشپزخانه صنعتی خارجی اما این دغدغه اکثرا به مشکل تبدیل میشود چرا که شرکتهای خارجی عموما نمایندهای در داخل ایران ندارند و امکان پیگیری ضمانت بسیار دشوار یا غیرممکن است و همچنین در صورت نیاز به تعمیرات، قطعات این دستگاهها به سختی یافت شده یا اصلا یافت نمیشوند.
این موضوع اهمیت ویژهای برای ما دارد؛ بنابراین ضمانت و خدمات پس از فروش محصولات داخلی و امکان پیگیری آن، به خصوص در دستگاههای صنعتی به دلیل قیمت بالاتر نسبت به دستگاههای خانگی، میتواند خیال ما را مشکلات احتمالی پیش رو راحت کند.
به طور کلی آشپزخانه رستورانها دارای ۴ دستگاه اصلی هستند که تمامی آنها در داخل کشور تولید می شوند: اول کباب پز صنعتی که دارای مدلهای مختلفی است از جمله کباب پز تابشی، ریلی، ایستاده، منقلی و سالاماندر که هرکدام دارای ویژگیهای خاص خود هستند و با توجه به نیازهای متفاوت طراحی و تولید میشوند.
دومین دستگاه مهم آشپرخانه رستوران اجاق است: این دستگاه به طور کلی با توجه به منبع محل رستوران در دو مدل اجاق گاز صنعتی و اجاق برقی صنعتی تولید میشود و همانطور که از نامشان پیداست تنها تفاوتشان منبع آنها است که برق باشد یا گاز. البته اجاقهای صنعتی در سایزهای مختلف نیز تولید میشوند تا بتوانند نیاز رستورانهای کوچک، متوسط و بزرگ را پاسخ دهند.
سومین دستگاه، بخار پز است: از این دستگاه برای پخت انواع غذاها با بخار آب استفاده میشود از جمله انواع پلوها، گوشت یا مرغ و هر غذای دیگری. همچنین از این دستگاه برای گرم نگه داشتن غذاها نیز استفاده میشود؛ در رستورانها یا تالارها تا زمان سرویس دادن و ارائه غذا به مهمانها میتوان غذاها را بدون تغییر شکل و با همان کیفیت در بخار پز صنعتی نگهداری کرد.
دستگاه گرمکن غذا هم چهارمین دستگاه مهم آشپزخانه صنعتی رستوران است. البته علاوه بر رستوران در مکانهای دیگری از جمله ادارات، مدارس و سایر کسب و کارهایی که پرسنل دارند استفاده میشود. هیتر گرمکن غذا برای گرم کردن انواع غذا استفاده میشود که بر اساس تعداد درخواست گرم کردن همزمان و سایز ظرفهای غذا، مدل های مختلفی از این دستگاه وجود دارد.
تجهیزات فست فود: همانند لوازم رستوران، دارای اهمیت بالایی هستند و حتی بیشتر از آن. به طور کلی کیفیت یک غذا به سه چیز بستگی دارد اول کیفیت مواد غذایی به کار رفته، دوم نحوه پخت غذا توسط آشپز و سوم تجهیزات؛ که مهم ترین بخش آن است.
تجهیزات آشپزخانه صنعتی خوب میتواند تاثیر بسیاری در دو مورد قبل بگذارد و کیفیت غذا را بهبود دهد.تجهیزات فست فود ایرانی از برترینهای منطقه در این صنعت است و اگر نگوییم کیفیتی بهتر از محصولات خارجی دارند، همپای آنها در حال پیشرفت هستند و از بهروز ترین تکنولوژیها و ساختارها در طراحی و تولید این محصولات استفاده میکنند.
از مهمترین تجهیزات رستوران میتوان به فر پیتزا، دستگاه گریل صنعتی، سرخ کن صنعتی و شوتینگ سیب زمینی اشاره کرد که از دستگاه های پر مصرف این صنعت هستند.
تجهیزات قنادی: یکی دیگر از مهم ترین آشپزخانههای صنعتی، قنادی است. محصولات این صنعت نسبت به رستوران و فست فود محصولات خاصتری هستند با این حال ایران در تولید این محصولات نیز پیشرو بوده و هرآنچه یک قنادی یا شیرینی پزی نیازمند آن است را تولید میکند. از جمله فر کیک، فر کانوکشن، دونات پز و پروفر نان که از پر مصرفترین محصولات این حوزه است.
امروز ما در این صنعت و تجارت به خودکفایی کامل رسیدهایم و این محصولات را در تنوع بالایی، همپای تکنولوژی دنیا تولید میکنیم؛ به طوری که میتوانیم تمام نیازهای داخل کشور را از جمله تجهیزات آشپزخانه رستوران، فست فود، هتل، ادارات، مدارس، تالارها و سایر آشپزخانههای صنعتی را که بالاتر آنها را بررسی کردیم، رفع کنیم.
Romaktajhiz، نام یک برند ایرانی و یکی از برترین تولیدکنندگان تجهیزات آشپزخانه صنعتی در استان تهران، شهرستان اسلامشهر است. این کارخانه توانسته با کارآفرینی به جا، کشور را از واردات لوازم آشپزخانه صنعتی مصون کند و ایران را در مسیر خودکفایی در این صنعت قرار دهد.