شما میتوانید خرید اینترنتی آجیل انجام دهید و یا برای تهیه آن به فروشگاهها مراجعه نمایید. در این مقاله به بررسی بعضی تاثیرات کلیدی تغذیه با آجیل بر روی سلامتی بدن میپردازیم.
آجیل بعنوان لاغرکننده
آجیل علاوه بر تامین سلامت بدن به سوخت و ساز آن نیز کمک بزرگی میکند بنابراین برای لاغری بسیارمفید می باشد. خوردن آجیل بعنوان میان وعده به افراد چاق توصیه میشود زیرا جلوی اشتهای کاذب را میگیرد و به این صورت باعث لاغری میشود.
در مصرف آجیل باید مقدار مناسب را رعایت کرد تا بجای لاغری برعکس موجب چاقی نشود. آجیلی که به منظور لاغری مصرف می شود باید بدون شکر و نمک باشد اما می توان آن را با آبلیمو یا ماست کم چرب مصرف کرد.
چهار آجیل هستند که برای لاغری بسیار مناسبند: بادام هندی، گردو، پسته و بادام درختی.
بادام هندی
بهترین آجیل برای لاغری است. بادام هندی فیبر زیادی دارد که باعث میشود چربی سریعتر جذب شود. بادام هندی منبع غنی از منیزیم است و نیاز بدن به آن را رفع می کند. منیزیم کربوهیدرات ها را تجزیه می کند و باعث لاغری می شود. برای اینکه سریعتر لاغر شوید بهتر است بادام هندی را با نان گندم یا قارچ میل کنید.
گردو
گردو برای سلامت قلب مفید است و همچنین باعث کاهش وزن میشود. گردو دارای چربیهای غیراشباع مفید برای انسان است. مادهای در گردو وجود دارد که باعث میشود تا خطر ابتلا به بیماری قلبی کاهش یابد پس مصرف گردو به افراد چاق بسیار توصیه میشود تا قلبشان دچار مشکل براثر اضافه وزن نشود.
برای اینکه تاثیر گردو در لاغری را ببینید بهتر است روزانه ۲ الی ۳ گردو مصرف کنید.
پسته
پسته خوراکی خوشمزه و محبوبی است که علاوه بر کمک به سلامت بدن باعث لاغری نیز می شود. پسته باعث افزایش متابولیسم بدن می شود و در نتیجه فرد احساس سیری می کند. پسته باعث می شود کالری کمتری به بدن وارد شود و بدین ترتیب نیز از چاقی جلوگیری می کند. پسته بخورید تا دستگاه گوارشتان به خوبی کار کند و ازاین طریق نیز وزن خود را کاهش دهید.
بادام درختی
بادام درختی چربی خون را کاهش می دهد و از این طریق باعث کاهش وزن می شود. چربی های غیراشباع باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون می شوند. بادام درختی هم دارای چربی غیراشباع است و هم فیبر دارد که هردو باعث لاغری می شوند. افرادی که چاق هستند بهتر است روزی ۱۵ عدد بادام بخورند.
آجیل مناسب برای افراد دیابتی
مصرف آجیل برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو بسیار توصیه می شود. این افراد نمی توانند هرچیزی را بخورند اما مصرف آجیل به میزان مناسب برای آنها مجاز و مفید است. افراد مبتلا به دیابت نوع دو بیش از دیگران دچار مشکلات قلبی می شوند. بنابراین مصرف آجیل که برای قلب بسیارخوب است می تواند برای آنها بسیار مناسب باشد.
مصرف آجیل به همراه غذاهایی که کربوهیدرات بالایی دارند و باعث افزایش قند خون می شوند، می تواند سطح قند خون را کنترل کند. کاهش قند خون برای بیماری دیابت بسیار ضروری است پس لازم است افرادی که دیابت دارند بطور منظم از آجیل هایی مانند گردو و بادام استفاده کنند.
افراد دچار دیابت باید حتما آجیل را بصورت خام و بدون نمک و به میزان مناسب مصرف کنند تا دچار مشکلات قلبی نشوند.
گردو
مصرف منظم گردو می تواند میزان فیبر، پروتئین، و چربیهای مفید مورد نیاز بدن را به حد کافی رسانده و نیازبدن را تامین کند.
گردو بر قند خون تاثیر می گذارد و کاهش التهاب در بدن می شود. باید توجه داشت که وجود التهاب مرتبط با بیماری دیابت است.
بادام درختی
بادام درختی با دارا بودن فیبرزیاد باعث می شود چرخه هضم غذا به خوبی انجام شود و در نتیجه وزن و قند خون کنترل شود. بادام منبع خوبی از منیزیم است و بنابراین مصرف آن مناسب افراد مبتلا به دیابت نوع دو است که بطور کلی دچار کمبود منیزیم هستند.
پسته
یکی دیگر ازآجیل هایی که به کنترل قند خون کمک می کند پسته است، پس بهتر است افراد دیابتی آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
بادام زمینی
مطالعات نشان داده اند که مصرف بادام زمینی نیز باعث کنترل قند خون و کنترل اشتها می شود. پس بهتر است دیابتی ها از بادام زمینی و کره آن در رژیم روزانه خود به همراه بلغورجودوسر استفاده کنند.
کبد چرب و آجیل
کبد چرب بیماری شایعی است که دیابتی ها را نیز درگیر می کنند. کبد کمک می کند تا سموم از بین برود و به صفرا در تولید پروتئین گوارشی کمک می کند. وقتی واکوئول های چربی تجمع می کنند و کبد دچار التهاب می شود، کبد چرب ایجاد می شود. در کبد، چربی وجود دارد اما وقتی مقدار آن بیشتر از پنج تا ده درصد کل کبد باشد به آن بیماری کبد چرب می گویند.وجود چربی زیاد در کبد باعث می شود تا به کبد آسیب برسد.
اما کبد چرب چگونه درمان می شود؟ مهمترین راه آن داشتن یک برنامه غذایی اصولی است. رژیم غذایی مناسب برای این افراد عبارت است از: میوه و سبزیجات زیاد، گیاهان و دانه های فیبردار،مصرف شکر و نمک به میزان حداقل
آجیل ها دارای فیبر و چربی غیراشباع هستند پس بنا به آنچه گفته شد بهتر است در این رژیم غذایی گنجانده شوند.
پسته،گردو،بادام زمینی،تخمه آفتاب گردان،بادام درختی وبادام برزیلی از جمله آجیل های مناسب هستند.
در این مطلب سعی کردیم تا شما را با برخی فواید و خواص آجیل ها آشنا کنیم. امیدواریم با مصرف آجیل به مقدار مناسب بتوانید از بروز چنین بیماری هایی جلوگیری کنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
همچنین می توانید از سایت آجیل زربار با کیفیت ترین انواع آجیل، خشکبار، تنقلات، گز، سوهان و… خریداری نمایید.