به گزارش خبرتجاری به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، سخنگوی اجرای قانون جدید چک در خصوص ثبت اختیاری چک از طریق سامانه صیاد گفت: نقل و انتقال چک های جدید که از سال آینده توزیع خواهند شد صرفاً از طریق سامانه صیاد، امکان پذیر است اما نقل و انتقال چک های کنونی، طبق روال موجود است و نیازی به ثبت در سامانه صیاد ندارد.
آمنه نادعلی زاده با بیان اینکه چکهای کنونی میتوانند در وجه حامل نیز صادر شوند اما گیرنده چکهای با ظاهر و مندرجات جدید باید مشخص باشد و در سامانه صیاد ثبت شود، گفت: برای استعلام وضعیت اعتباری چک صیادی هموطنان میتوانند به آدرس https://www.cbi.ir/EstelamSayad/19689.aspx مراجعه کنند.
معاون اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی در خصوص فرآیند ثبت و تایید چکهای صادره و دریافتی تاکید کرد: صادرکنندگان و دریافتکنندگان چک میتوانند فرآیند ثبت، تائید و انتقال چک در سامانه صیاد را به صورت اختیاری انجام دهند ضمن آنکه در حال حاضر این امکان از طریق برنامکهای موبایلی که فهرست آنها در تارنمای شرکت شبکه الکترونیک پرداخت کارت (شاپرک) منتشر میشود، فراهم است و به مرور برنامکهای دیگر و درگاه های نوین بانکها و موسسات اعتباری (اینترنت بانک و همراه بانک) به این فهرست اضافه میشوند.
وی افزود: با توجه به اختیاری بودن این امر، تمام چکها کمافیسابق بدون نیاز به ثبت در این سامانه در شبکه بانکی کشور پذیرش و پردازش خواهند شد.
معاون اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی در خصوص نحوه تامین و وصول چکها در قانون جدید گفت: دارنده چک هنگام مراجعه به شعبه برای دریافت وجه چک در صورت کسری مبلغ چک در حساب جاری فرد صادرکننده،می تواند از بانک بخواهد سایر حسابهای انفرادی او در همان بانک را بررسی کند و در صورت موجودی در آن حسابها، مبلغ کسری چک را برداشت و چک را پاس کند.
سخنگوی اجرای قانون جدید چک تاکید کرد: علاوه بر امکان ثبت، تایید و انتقال چک در سامانه صیاد که در حال حاضر به صورت اختیاری و از طریق برنامکهای موبایلی حوزه پرداخت در دسترس مشتریان بانکی است، امکان استعلام «وضعیت اعتباری صادر کننده چک» و «وضعیت چک صیادی» نیز فراهم است.
وی در پایان افزود: انتقال چک های کنونی از طریق پشت نویسی امکان پذیر است اما انتقال چک های جدید که سال آینده تحویل مشتریان بانکی می شود باید از طریق ثبت انتقال در سامانه صیاد انجام شود.